Selecteer een pagina
Erik Geurts is de oprichter, eigenaar, en algemeen directeur van Platform IQ. Hij is gespecialiseerd in digitale advertentie-technologie, advertentie-systemen, real time bidding, hosting van sites, en e-mail marketing.

Sluiting Platform IQ

door | okt 22, 2020 | Nieuws

Toen ik in oktober 2007 met Platform IQ begon, had ik nooit gedacht wat het me in de loop der jaren zou opleveren. Aanvankelijk ging het er vooral om dat ik een onafhankelijke consultant was voor de Revive Adserver-software, maar binnen een paar jaar zag en greep ik ook kansen om een gespecialiseerde hostingservice voor de software aan te bieden en er plug-ins voor te ontwikkelen. Al deze diensten en producten hebben een grote vlucht genomen.

Na te hebben samengewerkt met verschillende externe hostingbedrijven, begon het in 2014 duidelijk te worden dat een meer flexibele en gespecialiseerde hostingprovider nodig zou zijn om de aanhoudende groei van de hostingservice op te vangen. Er kwamen steeds meer klanten van buiten Europa, en de toenmalige hostingprovider kon dit niet waarmaken.

Dit resulteerde in januari 2015 in de oprichting van een zusterbedrijf, een spin-off zo je wilt, genaamd Aqua Platform. Ik vond geweldige partnerschappen met mijn mede-oprichters in het nieuwe bedrijf, en hun expertise en inspanningen stelden me in staat om de hele hostingbusiness in korte tijd naar het nieuw gecreëerde platform te migreren.

Vervolgens is Aqua Platform ook begonnen met het aanbieden van Revive Adserver-hostingservices op de internationale markt, en tot onze grote vreugde hebben we binnen een paar maanden en in de daaropvolgende jaren veel nieuwe klanten aangetrokken.

Erik Geurts

Erik Geurts

Oprichter, Algemeen Directeur | Platform IQ

Erik Geurts is de oprichter, eigenaar, en algemeen directeur van Platform IQ. Hij is gespecialiseerd in digitale advertentie-technologie, advertentie-systemen, real time bidding, hosting van sites, en e-mail marketing.
Platform IQ logo

Net als elk ander bedrijf heeft Platform IQ klanten in de loop van de tijd zien vertrekken. De effecten van de coronapandemie in 2020 hebben dit proces versneld. Bovendien werden alle nieuwe zakelijke kansen die zich aandienden voor Platform IQ doorgezet naar Aqua Platform. Als gevolg van deze ontwikkelingen hebben we een enorme groei gezien bij Aqua Platform, wat wederom bewijst dat er veel vraag is naar onze diensten.

Dit wordt waarschijnlijk ook gestimuleerd door de discussie rond privacy en gegevensbescherming in de digitale advertentie-markt. Omdat de Revive Adserver-software op een zeer verantwoorde en transparante manier omgaat met persoonlijke gegevens en aangezien het bedrijfsmodel voor Aqua Platform niet afhankelijk is van het verkopen van data, heeft ons Revive Adserver-hostingaanbod dit jaar bewezen een zeer aantrekkelijke service te zijn voor veel nieuwe klanten. Bovendien vertellen klanten ons dat onze klantenservice ongeëvenaard is en dat onze tarieven zeer concurrerend zijn.

Nu, eind 2020, is Aqua Platform ongeveer 60 keer groter dan Platform IQ, zowel wat betreft hostingvolumes als maandelijkse omzet. Maar wat nog belangrijker is, Aqua Platform heeft laten zien dat het erg lonend is om samen te werken met een kleine groep partners die net zo toegewijd en gefocust zijn als ik probeer te zijn.

Dit heeft me ertoe aangezet na te denken over de komende jaren, en of het zinvol is om door te gaan met Platform IQ, terwijl ik tegenwoordig eigenlijk veel meer tijd aan Aqua Platform besteed. Tot op zekere hoogte is Platform IQ een soort wederverkoper geworden van de diensten van Aqua Platform, en in de dagelijkse praktijk wordt veel van wat er in Platform IQ gebeurt, afgehandeld door Aqua Platform.

Het resultaat van deze overpeinzing is dat het logischer is om de bestaande producten en diensten van Platform IQ samen te voegen binnen Aqua Platform. Klanten zullen uitstekende ondersteuning blijven ontvangen en aangezien alles technisch gezien toch al op de infrastructuur van Aqua Platform draait, zijn er geen migraties of onderbrekingen nodig. Het enige wat er gaat gebeuren, is een overdracht van de factuurrelatie van Platform IQ naar Aqua Platform.

Nadat de omschakeling is voltooid, wordt Platform IQ op de laatste dag van 2020 opgeheven. Een opmerkelijk avontuur dat me zoveel meer heeft gebracht dan ik me ooit had kunnen voorstellen toen ik in 2007 begon, zal ten einde komen. Maar tegelijkertijd is het de start van een nieuwe en nog spannendere fase, waardoor ik me kan concentreren op de voortdurende groei van Aqua Platform.

De komende weken en maanden zal iedereen die nu klant is bij Platform IQ individueel worden benaderd, om hen te informeren over de komende veranderingen en om hen te helpen de overstap te maken naar Aqua Platform.

Aqua Platform Logo